Pol. čís. | Druh spotreby vody | Ročné smerné čís., príp. iný ukazovateľ spotreby vody |
I.BYTOVÝ FOND | | |
byty na jeného obyvateľa bytu | | 360 m3 |
1. | v domoch iba s výtokmi | 16 m3 |
2. | v domoch iba s výtokmi a spoločnými WC (pavlačový typ) | 25 m3 |
3. | ak je v byte výtok WC (bez kúpeľne, sprchovacieho alebo vaňového kúta) | 31 m3 |
4. | ak je v bye výtok, WC a kúpeľňa(sprchovací alebo vyňový kút) s pecou na tuhé palivá | 41 m3 |
5. | ak je v byte výtok, WC a kúpelňa (sprchovací alebo vaňový kút) s prietokovým ohrievačom aleabo elektrickým bojlerom | 46 m3 |
6. | ak je v byte výtok, WC a kúpelňa (sprchovací alebo vaňový kút) s centrálnou prípravou teplej vody | 56 m3 |
7. | rekreačné chaty na jedného obyvateľa rekreačnej chaty spotreva sa vypočíta ako pri položkách 1 až 6 s prihliadnutím na dĺžku užívania chaty v priebehu roka. | |
II. VEREJNÉ BUDOVY kancelárske budovy, školy, materské školy, družiny mládeže, internáty, učňovské domovy, študentské domovy | | |
kancelárske budovy na jedného pracovníka | | |
8. | v budove iba s výtokmi a WC | 14 m3 |
9. | v budove s umývadlami, WC a s centrálnou prípravou teplej vody alebo prietokovými ohrievačmi, prípadne bojlermi | 20 m3 |
školy na jednu osobu (žiaka, učiteľa, pracovníka) pri priemere 200 pracovných dní | | |
10. | v budove iba s výtokmi | 4 m3 |
11. | v budove iba s výtokmi a WC | 6 m3 |
materské školy s dennou prevádzkou na jednu (učiteľa, pracovníka, dieťa) | | |
12. | v objetoch iba s výtokmi a WC | 8 m3 |
13. | v objektoch s WC, kuchyňou a umyvárňou s prípravou teplej vody na kúpanie alebo sprchovanie | 16 m3 |
14. | družiny mládeže (iba s výtokmi a WC) na jednu osobu vrátane pracovníkov | 4 m3 |
internáty, učňovské domovy, študentské domovy na jednu osobu vrátane pracovníkov | | |
15. | v budovách s umývadlami, WC a umyvárňou s prípravou teplej vody na kúpanie alebo sprchovanie | 20 m3 |
16. | v budovách s umývadlami, WC, umyvárňou s prípravou teplej vody na kúpanie alebo na sprchovanie a kuchyňou | 32 m3 |
vo verejných budovách, kde sú byty, pripočíta sa ročné smerné číslo podľa vybavenia bytu | | |
III. HOTELY A UBYTOVNE hotely s reštauráciou na jedno lôžko | | |
17. | v budovách, kde väčšina izieb je vybavená WC a kúpeľňami (sprchami) | 360 m3 |
18. | v budovách, kde väčšina izieb je bez kúpeľní (spŕch) alebo WC | 180 m3 |
19. | v budovách, kde väčšina izieb je bez kúpeľní (spŕch) alebo WC | 60 m3 |
20. | hotely bez reštaurácie (WC a kúpeľne - sprchy sú na chodbe spoločné) na jedno lôžko | 36 m3 |
ubytovne (umývadlá, WC, bez kúpeľní či spŕch) na jedno lôžko | | |
21. | do 5 ubytovacích izieb | 18 m3 |
22. | do 20 ubytovacích izieb | 24 m3 |
23. | nad 20 ubytovacích izieb | 30 m3 |
v prípade, že možno použiť kúpeľňu, pripočíta sa k jednotlivým smerným číslam na jedno lôžko 10 m3 | | |
IV. ZDRAVOTNÍCKE A SOCIÁLNE ZARIADENIA | | |
24. | zdravotnícke strediská, ambulatóriá, lekárske ordinácie (umývadlá, WC) na jedného pracovníka na jednu ošetrovanú osobu v dennom priemere | 18 m32 m3 |
25. | jesle s dennou prevádzkou (WC, kuchyňa s prípravou teplej vody na kúpanie alebo sprchovanie) na jedného pracovníka na jedno lôžko | 18 m312 m3 |
lekárne (WC, umývadlá) na jedného pracovníka | | |
26. | s destilačným prístrojom | 30 m3 |
27. | bez destilačného prístroja | 20 m3 |
28. | hygienicko-epidemiologická stanica (WC, umývadlá) na jedného pracovníka na jednu ošetrovanú osobu v dennom priemere | 20 m4 m3 |
29. | zubné strediská s celoročnou pvrevádzkou (WC, umývadlá) na jedného pracovníka na jednu ošetrovanú osobu v dennom priemere | 38 m2 m3 |
očistné kúpele s celoročnou prevádzkou | | |
30. | vaňový kúpeľ na 1 kúpanie | 240 l |
31. | sprchovací kúpeľ na jedno sprchovanie | 120 l |
V. KULTÚRNE A OSVETOVÉ PODNIKY | | |
32. | kiná a divadlá s celoročnou prevádzkou (WC, umývadlá) na jedno sedadlo pri jednom predstavení denne | 0,6 m3 |
33. | klubovne, spoločenské alebo kultúrne miestnosti (WC, umývadlá k dispozícii) | 10 m3 |
34. | prednáškové siene, knižnice, čitárne, študovne a múzeá (WC a umývadlá k dispozícii) na jedného stáleho pracovníka na jedného návštevníka v dennom priemere | 20 m32 m3 |
VI. PREVÁDZKÁRNE, PREDAJNE A VÝROBNE | | |
pohostinsktvá - reštaurácie (WC, umávadlá) na jedného pracovníka v jednej smene | | |
35. | kde je len výčap | 30 m3 |
36. | kde je výčap a podávanie studených jedál | 50m3 |
37. | kde je výčap, podávanie studených a teplých jedál | 80 m3 |
38. | výčapný pult s trvalým prietokom 3 l/min. (pripočítava sa k položkám 38 - 37) za jednu smenu ročne | 450 m3 |
39. | jedálne závodného stravovanie, kde sa jedlo dováža (WC, umývadlá) na jedného stravníka v dennom priemere | 6 m3 |
40. | závodné duchyne a jedálne (WC, umývadlá) na jedného stravníka v dennom priemere | 12 m3 |
prevádzkárne miestneho významu, kde sa voda nepoužíva na výrobu na jedného pracovníka | | |
41. | iba s výtokmi | 6 m3 |
42. | s výtokmi a WC | 16 m3 |
43. | s výtokmi, WC a prípravou teplej vody v prietokovom ohrievači (bojleri) | 20 m3 |
44. | s výtokmi, WC a prípravou teplej vody v prietokovom ohrievači (bojleri) a možnosťou sprchovania teplou vodou | 30 m3 |
45. | s výtokmi, WC, prípravou teplej vody v prietokovom ohrievači (bojleri) a možnosťou sprchovania teplou vodou v prevádzkárňach s nečistou prevádzkou (kominári, teplé a prašné prevádzky a pod.) | 40 m3 |
46. | samostatné práčovne (zákozkové) na 1q vypranej bielizne (tzv. technologická voda) na jedného pracovníka v jednej smene podľa položiek 41 - 45 | 6 m3 |
holičstvo a kaderníctvo (WC, umývadlá) na jedného pracovníka | | |
47. | v pánskej prevádzkárni bez prípravy teplej vody (bez rietokového ohrievača, bojlera a pod.) | 16 m3 |
48. | v pánskej pravádzkárni s prípravou teplej vody | 40 m3 |
49. | v pánskej a dámskej prevádzkárni s prípravou teplej vody | 48 m3 |
50. | v dámskej prevádzkárni s prípravou teplej vody | 60 m3 |
51. | fotografické prevádzkárne do 5 výrobných pracovníkov WC, umývadlá, príprave teplej vody, laboratórium) na jedného výrobného pracovníka na jedného nevýrobného pracovníka | 200 m16 m3 |
v prevádzkárňach s viac ako 5 výrobnými pracovníkmi sa vykonáva individuálny technický výpočet spotreby vody | | |
52. | potravinárske predajne (WC, umývadlá) na jedného pracovníka | 20 m3 |
kde je chladiace zariadenie s kompresorom chladeným vodou bez recirkulácie vody, vypočítava sa spotreba vody individuálne | | |
53. | predajne rýb, hydina a zveriny (WC, umývadlá) na jedného pracovníka na 100 kg predaných živých rýb | 20 m 34 m3 |
54. | predaj rýb v inej predajni alebo len v sádke na voľnom priestranstve na 100 kg živých rýb | 6 m3 |
55. | ostatné predajne a zberne služieb (WC, umývadlá) na jedného pracovníka | 16 m3 |
56. | potravinárske výrobne miestneho významu ako mäsiarstvo, výroba údením, šalátov, pečiva a pod. (WC, umývadlá) na jedného pracovníka | 36 m3 |
spotreba vody na výrobu sa vypočíta podľa technológie výroby a vybavenia predajne | | |
VII. HOSPODÁRSKE ZVIERATÁ A HYDINA | | |
hospodárske zvieratá na jeden kus | | |
57. | dojnice vrátane ošetrovania mlieka z toho spotreba vody pre mliečnicu | 22 m 4 m3 |
58. | býk | 18 m3 |
59. | teľa, ovca, koza, ošípaná | 4 m3 |
60. | prasnica | 8 m3 |
61. | kôň | 16 m3 |
hydina na 100 ks | | |
62. | sliepky, perličky, morky | 16 m3 |
63. | husi, kačice | 48 m3 |
VIII. RÔZNE | | |
64. | záhrady okrasné alebo vysádzané zeleninou na jeden ár | 16 m3 |
65. | záhrady vysádzané ovocnými stromami alebo inak využívané na jeden ár | 4 m3 |
66. | osobné alebo dodávkové auto (striekanie a umývanie) | 30 m3 |
autobus alebo nákladné auto (striekanie a umývanie) | | |
67. | do troch ton nosnosti | 60 m3 |
68. | nad tri tony nosnosti | 80 m3 |