Číselný kód colného sadzobníka | Názov položky | Posúdenie zhody | Zodpovedá KP |
0409 | Prírodný med1) | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, | 01.25.21 |
- farbivá, |
- mikrobiologické skúšky,2) |
- sacharóza, hydroxymetylfurfural, rezíduá veterinárnych liečiv, |
- peľová analýza |
0210 | Mäso údené | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, | 15.13.11 |
-PCB, |
- polyaromatické uhľovodíky, |
- dusičnany, |
- voda, bielkoviny, P (ako P2O5), |
- mikrobiologické skúšky3) |
1604 | Výrobky rybie | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, As, | 15.20.14 |
- PCB, farbivá, konzervačné látky, |
- histamín, |
- mikrobiologické skúšky4) |
0712 | Zelenina sušená | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, | 15.33.13 |
Huby sušené5) | - dusičnany, |
- rezíduá po plynovaní (ak sa použil plyn), |
- mikrobiologické skúšky6) |
0813, 2007, 2008 | Džemy a rôsoly, marmelády, lekváre, kompóty, ovocie sušené a ostatné konzervované ovocie, ovocie a plody suché upravené | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, Sn | 15.33.22 15.33.25 15.33.23 |
(v konzervách), |
- konzervačné látky, farbivá a sladidla (2007, 2008), |
- mikrobiologické skúšky6) |
1516, 1517 | Živočíšne alebo rastlinné tuky a oleje a ich frakcie, hydrogenované, esterifikovanéStužené jedlé tuky | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, Ni, Cu, | 15.42.13 15.43.10 |
- konzervačné látky, syntetické farbivá, |
- mikrobiologické skúšky,7) |
- vitamíny, prípadne iné výživové látky, ak sa pridávajú alebo uvádzajú na obale |
0406 | Syry (všetky druhy vrátane bryndze z pasterizovaného mlieka)8) | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, | 15.51.40 |
- dusitany, dusičnany (v prírodných syroch), |
- NaCl, kyslosť (bryndza, plesňové syry), |
- mykotoxíny (plesňové syry), |
- mikrobiologické skúšky9) |
0401 | Mlieko a smotana nezahustené nesladené s obsahom tuku do 6 % hmotnosti a nad 6 % hmotnosti8) | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, | 15.51.11 15.51.12 |
- PCB |
- kyslosť |
- mikrobiologické skúšky9) |
0403 | Jogurt a ostatné druhy skvaseného alebo acidofilného mlieka alebo smotany - výrobky mliečne skvasené8) | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, | 15.51.52 |
- PCB, konzervačné látky, syntetické farbivá a sladidla, |
- mikrobiologické skúšky9) |
2105 | Zmrzlina a ostatné podobné mrazené výrobky okrem zmrzlín cukrárenských10) | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, | 15.52.10 |
- konzervačné látky, syntetické farbivá a sladidla, |
- mikrobiologické skúšky9) |
1902 | Cestoviny, tiež varené, plnené alebo inak pripravované | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, Cu, | 15.85.1115.85.12 |
- farbivá, |
- mikrobiologické skúšky11) |
2103 | Prípravky na omáčky a pripravené omáčky, korenisté zmesi a zmesi prísad na ochutenie, horčičná múčka a hotová horčica, z toho len hotové omáčky, miešané korenisté zmesi, horčica, kečup | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, Ni, | 15.87.12 |
- farbivá, konzervačné látky, |
- mikrobiologické skúšky12) |
2206 | Ovocné vína Medovina13) | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, | 15.94.10 |
- sladidla, konzervačné látky, |
-mikrobiologické skúšky14) |
2203 | Pivo zo sladu8) | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, | 15.96.10 |
- aflatoxíny, nitrozaminy, sladidla, syntetické farbivá, |
- mikrobiologické skúšky14) |
2208 | Destiláty, likéry a ostatné liehové nápoje, zložené alkoholické prípravky používané na výrobu nápojov (okrem etylalkoholu nedenaturovaného s objemovým alkoholometrickým titrom menším ako 80 % vôl.) - liehoviny | - ftaláty, | 15.91.10 |
- metylalkohol, |
- syntetické farbivá a syntetické sladidla, |
- mikrobiologické skúšky12) |
2204, 2205 | Víno stolové Vína vo fľašiach z dovozu15) | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, Cu (vermut), | 15.93.11 15.93.12 15.95.10 |
- konzervačné látky, |
- syntetické farbivá a syntetické sladidla, |
- mikrobiologické skúšky,14) |
- obsah prchavých kyselín |
0802 | Ovocie škrupinové, z toho len mandle vylúpané, lieskové oriešky vylúpané a pistácie16) | - aflatoxíny, | 01.13.24 |
- mikrobiologické skúšky17) |
1601, 1602 | Mäsové výrobky (z hovädzieho, teľacieho, bravčového a baranieho mäsa) okrem údeného mäsa | - dusitany, dusičnany, | 15.13.12 |
- chemické prvky Pb, Cd, Hg, |
- PAU, PCB, |
Mäsové konzervy | - fosfáty, |
Mäsové výrobky hydinové | - mikrobiologické skúšky,18) |
Konzervy z drobných hospodárskych zvierat a zveriny | - NaCl, tuk, bielkoviny, škrob, voda, |
- aktivita vody |
Jedlá hotové mäsité, konzervované alebo mrazené |
1604 | Konzervy z morských rýb | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, As, Sn, | 15.20.14 |
Konzervy zo sladkovodných rýb | - histamín, parazity, PCB, |
- konzervačné látky, farbivá, |
- mikrobiologické skúšky,19) |
-NaCl |
1605 | Kôrovce, mäkkýše v konzervách | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, As, | 15.20.15 |
Konzervy z lastúrovitých zvierat a kôrovcov | - histamín, parazity, PCB, |
- konzervačné látky, farbivá, |
- mikrobiologické skúšky,19) |
-NaCl |
1507, 1508, 1509, 1512, 1514 | Sójový olej, arašidový olej, olivový olej, slnečnicový olej, repkový alebo horčicový olej - na ľudskú výživu | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, Ni, Cu, | 15.41.12 |
- antioxidanty, | 15.42.11 |
- konzervačné látky, |
- syntetické farbivá, |
- mikrobiologické skúšky,7) |
- kyselina eruková (repkový olej), |
- číslo kyslosti, |
- cholesterol (ak sa uvádza na obale), |
- vitamíny a iné výživové látky, ak sa uvádzajú na obale |
0402 | Konzervy a výrobky zo sušeného mlieka a zahusteného mlieka - výrobky mliečne sušené a zahustené8) | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, | 15.51.20 |
-PCB, | 15.51.51 |
- syntetické farbivá, |
- syntetické sladidla, |
- mikrobiologické skúšky20) |
0901, 2101 | Káva, bez kofeínu alebo pražená | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, | 15.86.11 |
Výťažky z kávy | - PAU, aflatoxíny, kofeín, | 15.86.12 |
- mikrobiologické skúšky12) |
0902 | Čaj fermentovaný a nefermentovaný, tiež aromatizovaný21) | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, As, | 15.86.13 |
- aflatoxíny, farbivá, |
- mikrobiologické skúšky12) |
2106 | Jedlá hotové konzervované | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, Sn, | 15.89.14 |
Jedlá hotové mrazené22) | - mikrobiologické skúšky23) |
) Výnos Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky z 10. augusta 2000 č. 2313/1/2000-100, ktorým sa vydáva
hlava Potravinového kódexu Slovenskej republiky upravujúca med a výrobky z medu (oznámenie č.
).
) Príloha č. 5 k výnosu Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky z 20. mája 1996 č. 981/1996-100, ktorým sa vydáva prvá časť a prvá, druhá a tretia hlava druhej časti Potravinového kódexu Slovenskej republiky v znení výnosu Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky
a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky zo 16. decembra 1997 č. 557/1998-100 (oznámenie č.
).
) Príloha č. 1 k výnosu Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky zo 16. decembra 1997 č. 557/1998-100 (oznámenie č.
).
) Príloha č. 2 k výnosu Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky zo 16. decembra 1997 č. 557/1998-100 (oznámenie č.
).
) Výnos Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky zo 7. júna 2000 č. 1541/3/2000-100, ktorým sa vydáva
hlava Potravinového kódexu Slovenskej republiky upravujúca jedlé huby a výrobky z jedlých húb (oznámenie č.
).
) Príloha č. 13 k výnosu Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky zo 16. decembra 1997 č. 557/1998-100 (oznámenie č.
).
) Príloha č. 6 k výnosu Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky zo 16. decembra 1997 č. 557/1998-100 (oznámenie č.
).
) Výnos Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky z 22. marca 2000 č. 636/1/2000-100, ktorým sa vydáva
hlava Potravinového kódexu Slovenskej republiky upravujúca mlieko a výrobky z mlieka (oznámenie č.
).
) Príloha č. 3 k výnosu Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky zo 16. decembra 1997 č. 557/1998-100 (oznámenie č.
).
) Výnos Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky z 15. decembra 1999 č. 4312/2/1999-100, ktorým sa vydáva
hlava Potravinového kódexu Slovenskej republiky upravujúca mrazené krémy, zmrzliny a polotovary na ich výrobu (oznámenie č.
).
) Príloha č. 8 k výnosu Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky zo 16. decembra 1997 č. 557/1998-100 (oznámenie č.
).
) Príloha č. 16 k výnosu Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky zo 16. decembra 1997 č. 557/1998-100 (oznámenie č.
).
) Výnos Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky z 10. augusta 2000 č. 2313/4/2000-100, ktorým sa vydáva
).
) Príloha č. 17 k výnosu Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky zo 16. decembra 1997 č. 557/1998-100 (oznámenie č.
).
č.
Z. z. o vinohradníctve a vinárstve a o zmene zákona č.
o obaloch na víno a o označovaní vína.
o požiadavkách na spôsob zberu hrozna tokajských odrôd, na postup výroby tokajských
vín a na ich zloženie.
) Výnos Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky z 10. augusta 2000 č. 2313/2/2000-100, ktorým sa vydáva
hlava Potravinového kódexu Slovenskej republiky upravujúca olejniny a orechy (oznámenie č.
).
) Príloha č. 7 k výnosu Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky zo 16. decembra 1997 č. 557/1998-100 (oznámenie č.
).
) Príloha č. 1 k výnosu Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky zo 16. decembra 1997 č. 557/1998-100 (oznámenie č.
).
) Príloha č. 2 k výnosu Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky zo 16. decembra 1997 č. 557/1998-100 (oznámenie č.
).
) Príloha č. 3 k výnosu Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky zo 16. decembra 1997 č. 557/1998-100 (oznámenie č.
).
) STN 58 0112-1 až 9.
) Výnos Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky z 2. júna 1999 č. 1781/5/1999-100, ktorým sa vydáva
hlava Potravinového kódexu Slovenskej republiky upravujúca termosterilizované pokrmy (oznámenie č.
).
) Príloha č. 19 k výnosu Ministerstva pôdohospodárstva Slovenskej republiky a Ministerstva zdravotníctva Slovenskej republiky zo 16. decembra 1997 č. 557/1998-100 (oznámenie č.
).“.