Číselný kód colného sadzobníka | Názov položky | Posúdenie zhody | Zodpovedá KP |
0409 | Prírodný med1) | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, - farbivá, - mikrobiologické skúšky,2) - sacharóza, hydroxymetylfurfural, rezíduá veterinárnych liečiv, - peľová analýza | 01.25.21 |
0210 | Mäso údené | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, -PCB, - polyaromatické uhľovodíky, - dusičnany, - voda, bielkoviny, P (ako P2O5), - mikrobiologické skúšky3) | 15.13.11 |
1604 | Výrobky rybie | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, As, - PCB, farbivá, konzervačné látky, - histamín, - mikrobiologické skúšky4) | 15.20.14 |
0712 | Zelenina sušená Huby sušené5) | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, - dusičnany, - rezíduá po plynovaní (ak sa použil plyn), - mikrobiologické skúšky6) | 15.33.13 |
0813, 2007, 2008 | Džemy a rôsoly, marmelády, lekváre, kompóty, ovocie sušené a ostatné konzervované ovocie, ovocie a plody suché upravené | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, Sn (v konzervách), - konzervačné látky, farbivá a sladidla (2007, 2008), - mikrobiologické skúšky6) | 15.33.22 |
15.33.25 |
15.33.23 |
1516, 1517 | Živočíšne alebo rastlinné tuky a oleje a ich frakcie, hydrogenované, esterifikované Stužené jedlé tuky | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, Ni, Cu, - konzervačné látky, syntetické farbivá, - mikrobiologické skúšky,7) - vitamíny, prípadne iné výživové látky, ak sa pridávajú alebo uvádzajú na obale | 15.42.13 |
15.43.10 |
0406 | Syry (všetky druhy vrátane bryndze z pasterizovaného mlieka)8) | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, - dusitany, dusičnany (v prírodných syroch), - NaCl, kyslosť (bryndza, plesňové syry), - mykotoxíny (plesňové syry), - mikrobiologické skúšky9) | 15.51.40 |
0401 | Mlieko a smotana nezahustené nesladené s obsahom tuku do 6 % hmotnosti a nad 6 % hmotnosti8) | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, - PCB - kyslosť - mikrobiologické skúšky9) | 15.51.11 |
15.51.12 |
0403 | Jogurt a ostatné druhy skvaseného alebo acidofilného mlieka alebo smotany - výrobky mliečne skvasené8) | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, - PCB, konzervačné látky, syntetické farbivá a sladidla, - mikrobiologické skúšky9) | 15.51.52 |
2105 | Zmrzlina a ostatné podobné mrazené výrobky okrem zmrzlín cukrárenských10) | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, - konzervačné látky, syntetické farbivá a sladidla, - mikrobiologické skúšky9) | 15.52.10 |
1902 | Cestoviny, tiež varené, plnené alebo inak pripravované | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, Cu, - farbivá, - mikrobiologické skúšky11) | 15.85.11 |
15.85.12 |
2103 | Prípravky na omáčky a pripravené omáčky, korenisté zmesi a zmesi prísad na ochutenie, horčičná múčka a hotová horčica, z toho len hotové omáčky, miešané korenisté zmesi, horčica, kečup | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, Ni, - farbivá, konzervačné látky, - mikrobiologické skúšky12) | 15.87.12 |
2206 | Ovocné vína Medovina13) | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, - sladidla, konzervačné látky, - mikrobiologické skúšky14) | 15.94.10 |
2203 | Pivo zo sladu8) | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, - aflatoxíny, nitrozaminy, sladidla, syntetické farbivá, - mikrobiologické skúšky14) | 15.96.10 |
2208 | Destiláty, likéry a ostatné liehové nápoje, zložené alkoholické prípravky používané na výrobu nápojov (okrem etylalkoholu nedenaturovaného s objemovým alkoholometrickým titrom menším ako 80 % vôl.) - liehoviny | - ftaláty, - metylalkohol, - syntetické farbivá a syntetické sladidla, - mikrobiologické skúšky12) | 15.91.10 |
2204, 2205 | Víno stolové Vína vo fľašiach z dovozu15) | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, Cu (vermut), - konzervačné látky, - syntetické farbivá a syntetické sladidla, - mikrobiologické skúšky,14) - obsah prchavých kyselín | 15.93.11 15.93.12 15.95.10 |
0802 | Ovocie škrupinové, z toho len mandle vylúpané, lieskové oriešky vylúpané a pistácie16) | - aflatoxíny, - mikrobiologické skúšky17) | 01.13.24 |
1601, 1602 | Mäsové výrobky (z hovädzieho, teľacieho, bravčového a baranieho mäsa) okrem údeného mäsa Mäsové konzervy Mäsové výrobky hydinové Konzervy z drobných hospodárskych zvierat a zveriny Jedlá hotové mäsité, konzervované alebo mrazené | - dusitany, dusičnany, - chemické prvky Pb, Cd, Hg, - PAU, PCB, - fosfáty, - mikrobiologické skúšky,18) - NaCl, tuk, bielkoviny, škrob, voda, - aktivita vody | 15.13.12 |
1604 | Konzervy z morských rýb Konzervy zo sladkovodných rýb | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, As, Sn, - histamín, parazity, PCB, - konzervačné látky, farbivá, - mikrobiologické skúšky,19) -NaCl | 15.20.14 |
1605 | Kôrovce, mäkkýše v konzervách Konzervy z lastúrovitých zvierat a kôrovcov | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, As, - histamín, parazity, PCB, - konzervačné látky, farbivá, - mikrobiologické skúšky,19) -NaCl | 15.20.15 |
1507, 1508, 1509, 1512, 1514 | Sójový olej, arašidový olej, olivový olej, slnečnicový olej, repkový alebo horčicový olej - na ľudskú výživu | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, Ni, Cu, - antioxidanty, - konzervačné látky, - syntetické farbivá, - mikrobiologické skúšky,7) - kyselina eruková (repkový olej), - číslo kyslosti, - cholesterol (ak sa uvádza na obale), - vitamíny a iné výživové látky, ak sa uvádzajú na obale | 15.41.12 15.42.11 |
0402 | Konzervy a výrobky zo sušeného mlieka a zahusteného mlieka - výrobky mliečne sušené a zahustené8) | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, -PCB, - syntetické farbivá, - syntetické sladidla, - mikrobiologické skúšky20) | 15.51.20 15.51.51 |
0901, 2101 | Káva, bez kofeínu alebo pražená Výťažky z kávy | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, - PAU, aflatoxíny, kofeín, - mikrobiologické skúšky12) | 15.86.11 15.86.12 |
0902 | Čaj fermentovaný a nefermentovaný, tiež aromatizovaný21) | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, As, - aflatoxíny, farbivá, - mikrobiologické skúšky12) | 15.86.13 |
2106 | Jedlá hotové konzervované Jedlá hotové mrazené22) | - chemické prvky Pb, Cd, Hg, Sn, - mikrobiologické skúšky23) | 15.89.14 |